opc_loader
                      

Welke hondenshampoo en conditioner heb ik nodig?

Hondenshampoo en hondenconditioner

Hondenshampoo en conditioner: ziet u door de bomen het bos niet meer?

Er zijn veel verschillende shampoos en conditioners verkrijgbaar voor honden. Welke shampoo en conditioner heeft uw hond nodig? Wij leggen u hier graag uit met welke shampoo, conditioner en aanvullende producten van Isle of Dogs u de huid en vacht van uw hond het in top conditie brengt en houdt.

Een goede vachtverzorging bestaat uit verschillende facetten. Het gebruik van de juiste conditioner, spray en afwerkproducten is een vereiste voor het optimaal verzorgen van de vacht en huid. De juiste conditioner maakt de vacht soepeler en laat hem zacht aanvoelen, dit betekent zeker niet dat hiermee bijvoorbeeld het volume of de body van de vacht minder wordt. Isle of Dogs No. 50 Light Management Conditioner bevordert bijvoorbeeld juist het volume en de body van vacht. Om het voorbeeld duidelijker te maken: als een witte vacht waar volume en body in moet zitten in goede conditie is hoeft er niet bij iedere wasbeurt zowel de kleurshampoo als de volumeshampoo gebruikt te worden. Bij geregeld wassen is niet iedere wasbeurt de volumeshampoo nodig maar volstaan de kleurshampoo en de juiste conditioner.

Voor het beste resultaat is het sterk aan te bevelen om naast uiterlijke verzorging ook een supplement aan de voeding toe te voegen, om de vacht en huid extra te ondersteunen. Shampoos en conditioners van Isle of Dogs voeden tot de haarwortel van buiten af. Het van binnenuit extra voeden van de huid en vacht met supplementen is het geheime wapen voor het versterken en onderhouden van een gezonde huid en vacht.

Gladharige vachten

Over het algemeen is de gladharige vacht schoon en vrij van geuren. De vacht ligt dicht op het lichaam en de haren zijn kort en stevig. De huid is zacht en is vaak gevoelig voor harde producten en trimmaterialen.

Voorbeelden van gladharige rassen zijn: Pointers, Boxers, Bulldogs en Boston Terriers.

Aanbevolen producten:

Gecombineerde vachten

De combinatie vacht heft zowel een korte zachte vacht als een lange gladde vacht. Een erg korte vacht op het gezicht en voorkant van de poten, een korte en dichte vacht op het lijf en een langere vacht op de staart, onderkant en achterkanten van de poten.

Voorbeelden van rassen met gecombineerde vachten: Golden Retrievers, Border Collies en Cavalier King Charles Spaniels.

Aanbevolen producten:

Dubbele vachten

De dubbele vacht is recht en kort tot middelmatig van lengte. Het is een vacht met een hardere bovenvacht en een dichte, dikke en zachte ondervacht (welke beschermt tegen extreem weer).

Voorbeelden van dubbele vachten: Akitas, Duitse Herders en Siberian Huskies.

Aanbevolen producten:

Zware vachten

De rassen met zware vachten hebben zowel een lange, dikke, gladde vacht als een korte zachte vacht.

Voorbeelden van rassen met zware vachten: Newfoundlanders, Chow Chows en een Pikenees.

Aanbevolen producten:

Gladde vachten

De gladde vacht heft zowel een lange gladde vacht als een beperkte korte zachte vacht. Een korte, dikke vacht in het gezicht en aan de voorkant van de poten, een korte vacht op het lichaam en een langere vacht op de staart, onderkant en aan de achterkant van de poten.

Voorbeelden van rassen met een gladde vacht: Engelse/Ierse/Gordon Setters

Aanbevolen producten:

Korte vachten

Een korte vacht is kort, stevig en dichtbij het lichaam.

Voorbeelden van rassen met een korte vacht: Labrador Retriever, Beagles, Rottweilers en Mopshonden.

Aanbevolen producten:

Lange vachten

De natuurlijke langharige vacht is gekenmerkt door een lange vacht die het gehele lichaam bedekt en gaat vaak samen met vachten die niet ruien.

Voorbeelden van langharige vachten: Shih-Tzus, Yorkshire Terriers, Tibetaanse Terriers, Lhasa Apsos en Maltezers.

Aanbevolen producten:

Gekrulde- en golvende vachten

De krul- en golf vachten zijn zacht met krullen of golven in het haar en ruien meestal niet.

Voorbeelden van rassen met gekrulde- en golvende vachten: Poedels en Bichon Frises

Aanbevolen producten:

Harde grove vachten

De harde grove vacht heeft een zachte dichte ondervacht die het grootste deel van het lichaam bedekt en hard, grof haar over het gehele lichaam.

Voorbeeld rassen: Terriers en Schnauzers

Aanbevolen producten (geen conditioner aanbevolen):

Gekleurde en witte vachten

Wanneer uw hond een gedegen of dominante kleur heeft en u wilt de kleur verhelderen of verbeteren kunt u een kleur shampoo gebruiken. U kunt de basis shampoo vervangen door een kleurshampoo of een kleurshampoo toevoegen.

Wilt u niet altijd met een kleurshampoo wassen, omdat u bijvoorbeeld alleen de kleur wilt verhelderen? Gebruik dan afwisselend de aanbevolen shampoo en de kleurshampoo.

Heeft u bijvoorbeeld een witte vacht met volume dan gebruikt u in eerst de kleurshampoo (No. 16) gevolgd door de volume shampoo (No. 20) en als laatste de conditioner (No. 50).

Alle kleurshampoos van Isle of Dogs zijn vrij van verf of kleuringsmiddelen. De shampoos zijn verrijkt met natuurlijk kleurende bestanddelen die werken op de vacht van uw hond, die visueel de kleur verbeteren.

Verkrijgbare kleurshampoos:

Speciale shampoos en masker

Naast de basisshampoos en -conditioners bevat de Isle of Dogs Coature lijn ook nog een aantal speciale of specifieke shampoos en een masker:

  • Isle of Dogs No. 12 Triple Strength EPO Shampoo: verzacht en herstelt de droge, jeukende en schilferige huid en vacht en geschikt voor atopische of allergische huidaandoeningen. Uitermate rijke en hoge behandeling. Toe te voegen aan de basisproducten om te herstellen, verzachten of aandoeningen te herstellen en kalmeren.
  • Isle of Dogs No. 34 Clarifying Shampoo: diep reinigende en ontvettende shampoo, te gebruiken om stylingproducten of opgestapelde resten van shampoos en conditioners op een verzorgende manier te verwijderen, geeft de huid en vacht een nieuw begin, aan te bevelen om periodiek te gebruiken als er stylingproducten op de huid en vacht gebruikt worden of bij het beginnen met de Isle of Dogs Coature lijn voor het beste resultaat.
  • Isle of Dogs No. 35 Stain Fighting shampoo: geconcentreerde shampoo om vlekken uit de vacht te halen of als voorwas voor erg vuile vachten en toch voedend.
  • Isle of Dogs No. 52 Natural Nutrient Mask: 100% natuurlijke, hoog geconcentreerde, uitzonderlijk diep doordringende conditioner behandeling, hersteld body en kracht bij alle typen haar, gaat breken van het haar en haaruitval tegen, helpt ook tegen klitten, aanbevolen om te gebruiken bij een vacht die (te) lang in de rui is, om de rui te bevorderen en vacht te helpen herstellen en om breekbaar haar te versterken. Vervangt in het systeem de conditioner.

Styling producten

Isle of Dogs heeft een hoogwaardige lijn met verzorgende styling producten die de prestaties van de vacht verbeteren.

Heeft u een bepaalde uitstraling van uw hond voor ogen? Of wilt u graag iets extra’s van de vacht van uw hond? In onderstaand schema ziet u welke styling producten voor u het meest geschikt zijn.

Wij hebben geprobeerd om kort en krachtig een beeld te geven van de Isle of Dogs Coature en Vanity producten en u zo te helpen in uw keuze. Als u verder nog vragen heeft over welke shampoo, conditioner, spray, supplement of styling product voor u en uw hond geschikt zijn neem dan gerust contact met ons op: info@specialgrooming.nl OF vul het Coat Check formulier in en wij laten u weten welke producten wij aanbevelen.

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.