opc_loader
                      

Hulp bij het wassen van uw hond

Hulp bij het wassen van uw hond

Regelmatig wassen en verzorgen van de vacht van uw hond is één van de meest belangrijke verantwoordelijkheden van een honden bezitter. De vacht van een hond is een vitale barometer van zijn welzijn, omdat het zijn gehele lichaam bedekt inclusief het hoofd. Het is het raam naar de wereld – als de vacht goed is dan gaat het uw hond goed. Wanneer de huid en vacht van de hond goed verzorgd zijn bevorderd dat het welzijn van uw hond. Als u een gewoonte heeft in het wassen en verzorgen van uw hond dan creëert dat een wonderlijk positieve band tussen u en uw hond. Laat het kiezen uit de grote hoeveelheid vachtverzorgingsproducten u niet overspoelen, wij zijn er om u te helpen!

Was FAQS

Waar begin ik?

De sleutel om wassen makkelijker te maken zijn goede faciliteiten. De beste optie is een verhoogd bad met een hond vriendelijke spraykop. Naast een hond en trim vriendelijk bad is een trimtafel en een goede waterblazer erg aanbevolen. Wanneer u uw hond het liefst thuis wast is het aan te raden om een spraykop met een langere slang te hebben. Er zijn slangen verkrijgbaar die gemakkelijk aan uw kraan te bevestigen zijn. We bevelen ook een rubberen mat aan in het bad. Een rubberen mat geeft uw hond een veiliger gevoel en zorgt dat uw hond minder snel uitglijd. Zorgt dat u alle benodigdheden klaar hebt en binnen handbereik liggen voor u uw hond in bad zet. Laat uw hond nooit in het bad zonder uw toezicht.

Wat zijn de basisstappen om een hond te wassen?

1.    Maak de vacht nacht. Begin aan het einde van de nek en werk langs de wervelkolom naar de staart toe. Houd de spraykop dicht bij de huid, zodat het water goed in de vacht doordringt.
2.    Ga met de spraykop naar beneden langs één kant van de hond en vervolgens de andere kant, tot aan de poten. Doe dit totdat de hond volledig nat is.
3.    Wanneer de vacht op het lichaam volledig nat is maak dan het hoofd nat. Doe dit voorzichtig en let goed op dat er geen water in de ogen, oren en neus komt. U kunt bijvoorbeeld uiterst voorzichtig zacht katoen in de oren van de hond plaatsen om te voorkomen dat er water in het gehoorkanaal komt. Het is niet altijd nodig om het hoofd te wassen, als dit wel nodig is doe dit dan uiterst voorzichtig.
4.    Om er voor te zorgen dat de producten goed in de vacht en huid komen masseert u eerst de shampoo door uw eigen handen. Vervolgens masseert u de shampoo in de vacht van de hond en met uw vingers tot aan de huid van de hond. Begin weer vanaf de nek tot aan de staart, net als met het nat maken van de hond.
5.    Zorg dat de shampoo goed uitgespoeld is. Zelfs de kleinste hoeveelheid achtergebleven shampoo is de nummer één oorzaak van huid irritatie bij honden.
6.    Gebruik vervolgens een geschikte conditioner en doe dit hetzelfde als het aanbrengen van de shampoo.
7.    Knijp voorzichtig zo veel mogelijk water uit de vacht van uw hond wanneer hij nog in het bad staat. U kunt vervolgend de hond met een handdoek droog maken, voordat u voorzichtig uw hond uit het bad haalt. Ben er op voorbereid dat uw hond zich uit kan schudden om het water uit zijn vacht te schudden. Afhankelijk van uw ras kunt u een waterblazer nodig hebben om de vacht volledig droog te maken en in model te krijgen.

Welke temperatuur water moet ik gebruiken?

De watertemperatuur moet lauw en comfortabel zijn op uw eigen huid. Niet zo warm als u wilt, maar ook niet te koud.

Hoe houd ik mijn hond kalm tijden het wassen?

Een vertrouwde en geruststellende manier is de sleutel! Gebruik een stevige en fijne grip met uw hond, terwijl u op geruststellende toon met gematigde stem tegen uw hond praat tijdens het wassen. Honden die bang zijn voor wassen kunnen op deze manier vertrouwd raken met het wassen en de vachtverzorging. Het betekend speciale één op één tijd met hun baasje.

Is wassen schadelijk voor de huid?

Dit is een veel gestelde vraag. Het is belangrijk voor de gezondheid van honden om regelmatig gewassen te worden. Vroeger waren hondenshampoos gemaakt van schadelijk zeep en niet geschikt voor het PH niveau van de vacht van de hond. Dit veroorzaakte irritaties, jeukende huid en schade aan de vacht. Tegenwoordig is dit verledentijd. Sommige goedkope shampoos zijn nog steeds op deze manier geproduceerd maar met een goede shampoo verbeterd u alleen maar de huid van de hond. Wanneer de shampoo van goede kwaliteit is en goed uitgespoeld is draagt het bij aan een gezonde huid. Het gebruik van producten die speciaal voor honden ontwikkeld zijn, inclusief de Isle of Dogs producten, met goed uitspoelen geeft een gezonde huid en vacht en blije hond.

Hoe vaak was ik mijn hond?

Ondanks dat Isle of Dogs producten zijn ontwikkeld om veilig dagelijks gebruikt te kunnen worden, is het aan te raden om op regelmatige basis te plannen om uw hond te wassen. Of u uw hond dagelijks, wekelijks of iedere maand wast is afhankelijk wat voor u en uw hond past. Houd wel in gedachte dat het voor een gezonde vacht cruciaal is voor uw honds welzijn en gezondheid op de lange termijn.

De vacht van mijn hond is dof – kan ik de vacht echt weer gezond eruit laten zien met shampoo?

Het is waar dat u niet ineens permanent iets kan veranderen aan de bestaande vacht. Maar… u kunt zeker wel de nieuwe vachtgroei en een gezonde huid stimuleren. Isle of Dogs shampoos, conditioners en conditioning sprays werken niet continu bij één keer aanbrengen. Herhaaldelijk gebruik stimuleert wel degelijk een nieuwe gezonde huid en vacht. Isle of Dogs producten werken om de oude beschadigde vacht te verbeteren, terwijl de huid gestimuleerd wordt om een gezondere nieuwe vacht te produceren na de rui.

Hoe weet ik welke shampoo of conditioner ik moet gebruiken voor mijn hond?

We raden u aan om goed te kijken welke producten geschikt zijn voor uw hond. Wij helpen u graag om u hierin te adviseren. Vul het Coat Check formulier in en wij laten u weten welke producten het meest geschikt zijn voor uw hond: KLIK HIER

Wat is Royal Jelly en waarom is het goed voor mijn hond zijn vacht?

Royal Jelly is het eten van de Koninginnen Bij, het is één van de meest pure vormen van proteïne die beschikbaar is in de natuur. Isle of Dogs Coature No. 20 bevat Royal Jelly.
Onderzoek heeft aangetoond dat het voeden van de haar follikel met deze proteïne de nieuwe haargroei stimuleert. Genetische aanleg en omgevingsinvloeden spelen een grotere rol in haar groei dan wat dan ook, toch stimuleert het regelmatig gebruik van de No. 20 shampoo de haargroei altijd. Verder geeft de Coature No. 20 Royal Jelly Shampoo volume die de vacht voller en gezonder maken.

Wat is Evening Primrose Oil (teunisbloemolie) en waarom is het goed voor mijn hond zijn vacht?

Evening Primrose Oil is een essentiële olie die een natuurlijke bron is van vetzuren. Vetzuren zijn voedingsstoffen die vaak minder vet zijn dan plantaardige oliën, lanolin of mineraal oliën en daarom laten ze het haar zacht aanvoelen zonder het haar dik of zwaar te maken.

Wat is een clarifying (zuiverende) shampoo en waarom zou ik het moeten gebruiken?

Na verloop van tijd, net als bij menselijk haar, kunnen shampoos met conditionerende bestanddelen een opstapeling van resten veroorzaken. Zo nu en dan wassen met een zuiverende schampoo, zoals de Coature™ No. 34 Clarifying Shampoo , Everyday NaturaLuxury™ Deep Cleaning of CocoClean™ Xtra Clean Shampoo is aanbevolen om deze opstapeling van resten te verwijderen. Isle of Dogs zuiverende (clarifying) producten reinigen het haar en de vacht van vuil en resten van styling producten, die na verloop van tijd de vacht dof en zwaar maken.

HELP – mijn hond heeft kroeshaar! Wat kan ik doen?

Het gebrek aan vocht in de lucht is regelmatig de oorzaak. Voor een hond met pluizig of statisch haar bevelen we de Coature™ No. 62 Evening Primrose Oil Conditioning Mist aan om te hydrateren. De Coature™ No. 63 Detangle Conditioning Mist bevelen we aan als perfecte finish voor uitstekend/pluizig haar op een “bad hair day”.

Ik heb geen tijd om mijn hond iedere week te wassen!

Wij begrijpen volledig hoe hectisch en druk een fulltime honden-ouder leven kan zijn! Dit is waarom we verschillende alternatieve oplossingen hebben als wassen even niet kan. Everyday NaturaLuxury™ Refreshing Waterless  is een perfecte oplossing voor lokale reiniging van de vacht. De CocoClean™ producten  hebben een vergelijkbare optie met de toegevoegde kokosnoot bestanddelen in een gemakkelijke borstel spray. 

Hebben jullie nog ander advies voor mij voor het wassen van mijn hond?

DO’s:
Was uw hond regelmatig, Isle of Dogs producten zijn veilig voor dagelijks gebruikt
Masseer uw hond tijdens het wassen, zo merkt u ongewone bulten of plekken op
Verwijder alle klitten in de vacht voor het wassen, deze worden strakker wanneer de vacht nat is
Spoel shampoo en conditioner goed uit de huid en vacht
Gebruik altijd een conditioner na het wassen, een conditioner geeft glans, voorkomt klitten en helpt om de vacht te beschermen tegen vlekken en invloeden van buitenaf

DON’Ts:

Voorkom dat water in het oor komt tijdens het wassen
Laat uw hond nooit zonder toezicht alleen in het bad of op een trimtafel
Ben niet bang om een professional om advies te vragen voor u uw hond gaat trimmen
Vergeet niet om uw hond zijn nagels en gebit te verzorgen, controleer de oren regelmatig

We hopen dat deze blog u op weg helpt. Als u nog vragen heeft laat het ons dan weten.

Source: Isle of Dogs: https://cdn.shopify.com/s/files/1/1024/1017/files/BathingFAQs_6.28.18_3.pdf?2168187340451124444

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.